Sky of Hope geopend in Fort bij Asperen

De deuren van het WO2- en Vliegeniersmuseum Sky of Hope zijn geopend. Vrijdagmiddag was het de eer aan wethouder Rutger van Stappershoef om als eerste een bezoek te brengen aan het museum, dat gevestigd is op de eerste verdieping van Fort bij Asperen. ,,We openen wel met een tijdelijke opstelling, en doen de échte opening in 2025”, aldus Sky of Hope-voorzitter Peter den Tek.

Het is niet voor niets dat het eerste bezoek door wethouder Van Stappershoef werd gebracht. ,,Hij is immers de reden dat het museum nu in ons torenfort gevestigd zit. Door een mooie, verbindende rol die de gemeente heeft gespeeld is de samenwerking tussen Fort bij Asperen en Sky of Hope een feit en is er een fantastisch mooie expositie gerealiseerd”, verklaart Fort bij Asperen-exploitant Marc Satijn.

VRIJWILLERS  Van Stappershoef kijkt dan ook trots naar het ‘eindresultaat’. ,,Een paar maanden geleden zijn wij een traject ingeslagen omdat het museum uit Fort Vuren moest verhuizen. Kijk nu: er staat een fantastisch museum op een unieke locatie”, aldus de wethouder, die vooral zijn waardering uitspreekt naar de vele vrijwilligers die werkzaam zijn geweest om alles te realiseren. ,,Zonder deze vrijwilligers was dit resultaat er nooit geweest.”

TIJDELIJK Den Tek kijkt ook tevreden naar het resultaat, alhoewel het volgens de voorzitter ‘een tijdelijke opstelling’ is. ,,We hebben hier in het fort te kampen gehad met tijdsdruk, vochtigheden en diverse omstandigheden die de realisatie wat bemoeilijkten. Daarom hebben wij gekozen om de deuren nu al wel te openen, maar de échte definitieve opening in 2025 te doen. Dan kunnen wij écht laten zien wat wij willen tonen.”

Sky of Hope is gevestigd op de eerste verdieping van Fort bij Asperen en is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 12.00 – 18.00 uur. ,,Doordat er nog her en der losse stukken staan, zijn wij wel gebonden aan de beschikbaarheid van onze vrijwilligers. Het kan dus voorkomen dat wij soms gesloten moeten blijven om de veiligheid van de collectie te kunnen waarborgen”, aldus Den Tek. Informatie rondom het museum en de openingstijden is te vinden op www.fortbijasperen.nl en www.egvl.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *