fort

bij Asperen

‘In de kunst wordt nog heel wat meer discipline vereist dan in het leger, Cees Buddingh’

KOMT PRINS BERNHARD NAAR FORT BIJ ASPEREN?

 

Zal Prins Bernhard de RAF een hart onder de riem steken op het Fort bij Asperen? In het weekend van 7 en 8 september vindt hier een re-enactement weekend plaats, waar zijn aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld.

 

De re-enacters van de levende geschiedenisgroep "Broadarrow" bouwen een realistische scène op die een commandopost van de English Royal Airforce zal verbeelden.

 

Op de eerste etage van het fort wordt op de plottingtable de vijandelijke vliegbewegingen bijgehouden. Op deze tafel behield men tijdens de 2e WO overzicht over inkomende Duitse toestellen, het aantal ervan, hoeveel aanvalsgolven, en hoe men hierop zou kunnen      reageren.

 

Om contact met het hoofdkwartier te houden staan er op het voorterrein twee grote antennes, die van de radiokamer informatie vanuit het hoofdkwartier doorgeven. Een hoge Engelse officier leidt deze operatie.

 

Ter geestelijke ondersteuning van de manschappen is er een kapelaan aanwezig, en hopelijk zal Prins Bernhard iedereen een hart onder de riem steken. De typisch Engelse tea and scones zullen niet ontbreken. Re-enactors in verschillende RAF uniformen, -o.a. een motor ordonnance en een piloot- en een Willys Jeep zullen de scènes compleet maken.

 

Dit re-eactementweekend is een initiatief van Esther Paauwe, vrijwilliger van het Fort bij Asperen. De vrijwilligers vormen een actieve club die de openstelling en het behoud van het fort een warm hart toedragen en zij kunnen altijd versterking gebruiken!

 

Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019, Re-enactementweekend met een commandopost van de English Royal Airforce Broadarrow. Het fort is geopend van 11.00 - 17.00 uur, entree is 6,00 euro, maar dit weekend is het fort met korting te bezoeken voor 4,00 euro p.p, en kinderen, 1,00.

 

 

BELEEF HET WEEKEND MET FIETSARRANGEMENTEN VAN FORT BIJ ASPEREN

 

Op zaterdag en zondag 14 en 15 september biedt Fort bij Asperen met de Taveerne twee fietsarrangementen. De arrangementen bestaan uit een bezoek en rondleiding door het fort, een routeboekje met fietstocht, koffie en gebak, lunch en ijsje.

 

De route gaat over de Nieuwe Hollandse waterlinie met als middelpunt het Fort bij Asperen. De waterlinie is veel meer dan forten alleen. Tussen de forten zijn dijken, sluizen, versterkingen en groepsschuilplaatsen die meer dan het bezoeken waard zijn.

 

Er is een ontspannen en mooie fietsroute uitgezet. U start vanaf Fort bij Asperen na koffie en gebak en fiets eerst een noordelijk lus. Na de lunch in de Taveerne, krijgt u een rondleiding in het fort. Daarna gaat u richting het zuiden en stopt u bij een ijsboerderij voor een ijsje.

 

U krijgt een routeboekje mee en onze gidsen staan tot uw beschikking.

 

Arrangement 1: Het arrangement  met bezoek en rondleiding door het fort, een routeboekje met fietstocht, koffie en gebak, lunch en ijsje á EUR 25,00.

Arrangement 2: Beschrijving Fietsroute Noord + Zuid gecombineerd met entree inclusief korte introductie het Fort á EUR 6,00.

 

 

De fietsarrangementen zijn  een initiatief van de vrijwilligers van het Fort bij Asperen. De vrijwilligers vormen een actieve club die de openstelling en het behoud van het fort een warm hart toedragen en zij kunnen altijd versterking gebruiken!

 

Zaterdag en zondag  14 en 15 september 2019, Beleef het weekend met fietsarrangement. Het fort is geopend van 11.00 - 17.00 uur, deelname is  25,00 euro, inclusief entree en rondleiding, routeboekje, lunch en ijsje.

 

 

Fort bij Asperen, Langendijk 60, 4151 BR Acquoy | info@fortbijasperen.nl | 06-44238143

 

Er is ruime parkeergelegenheid bij het Fort en er rijdt elk half uur een bus vanaf station Leerdam.

 

AVG verklaring

 

Taveerne | info@fortbijasperen.nl |

Ook voor aanvragen rondleidingen